skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy owoce morza. Jeśli były zamrożone-rozmrażamy, wszystko dobrze myjemy, w razie potrzeby myjemy i kroimy (na przykład kalmary i rapany).
Krok 2:
Program & quot;gaszenie" przez 20-30 min i gotowe.
Krok 3:
Mały kawałek masła do miski, w tym samym miejscu cebulę i smażyć w trybie & quot; smażenie" 5 min.
Krok 4:
Dodajemy tam nasze szparagi prosto z zamrażarki-bez rozmrażania i smażymy przez kolejne 5-7 minut (jest to możliwe z zamkniętą pokrywką).
Krok 5:
Następnie dodaj gotowe owoce morza do szparagów, wymieszaj.
Krok 6:
Do smaku dodajemy sól / pieprz, dodałam jeszcze trochę sezamu. Mieszam i zostawiam do smażenia przez kolejne 5 minut z zamkniętą pokrywką.
Krok 7:
Następnie dodaj 2 łyżki kwaśnej śmietany i 1 ząbek czosnku, wszystko dokładnie wymieszaj. Dla miłośników ostrzejszych można 2 ząbki i trochę drobno posiekanego koperku. Zamykamy pokrywkę lub 2-3 minuty w tym samym trybie & quot; smażenie & quot;.
Krok 8:
Jedzenie jest gotowe! Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Małże smażone - 59 kcal/100g
- Małże gotowane - 50 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Szparagi zielone - 25 kcal/100g
- Rapany - 77 kcal/100g