świąteczny mostek w rękawie w powolnej kuchence

Elegancka przystawka mięsna na świąteczny stół! Jeśli planujesz wakacje, Przygotuj taki wspaniały mostek w rękawie - bardzo smaczny, delikatny i bez żadnych konserwantów. Przygotowanie jest łatwe i proste! Jednocześnie będzie to tylko dekoracja stołu i świetna przekąska.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 17 g
tłuszcze 53 % 20 g
węglowodany 3 % 1 g
253 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź dobry kawałek boczku wieprzowego z warstwami mięsa (rozmiar-aby zmieścił się w misce multicookera), wyczyść go nożem i przetrzyj serwetką. Przygotuj pozostałe składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj czosnek, połącz z papryką i solą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W mostku ze wszystkich stron wykonujemy nakłucia długim, wąskim nożem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pocieramy go pachnącą mieszanką, przymocowujemy liście laurowe na wierzchu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mocno zapakuj mostek do torby do pieczenia i dobrze zawiąż końce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej dwie szklanki wody do miski multicookera, włóż naszą torbę. Włącz dowolny silny tryb, na przykład gotowanie na parze, doprowadzić do wrzenia. Następnie przełączamy tryb Multipowar 100 stopni na półtorej godziny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie wyjmij torbę z mostkiem i wyjmij w chłodne miejsce do ostygnięcia (na noc). Rano rozpakowujemy, uwalniamy z galaretki, kroimy w Tworzywa sztuczne i pięknie serwujemy. Smacznego!

gdy spróbujesz ugotować taki mostek, przestaniesz kupować sklep. Skład i ilość przypraw można zmieniać według własnych upodobań. Gotowanie w powolnej kuchence uwalnia gospodynię domową od żmudnej kontroli procesu; strach, że woda się zagotuje, produkt się spali, piekarnik bardzo się nagrzeje itp.

do gotowania użyto multicookera Polaris 0517 AD.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy