skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź dobry kawałek boczku wieprzowego z warstwami mięsa (rozmiar-aby zmieścił się w misce multicookera), wyczyść go nożem i przetrzyj serwetką. Przygotuj pozostałe składniki.
Krok 2:
Posiekaj czosnek, połącz z papryką i solą.
Krok 3:
W mostku ze wszystkich stron wykonujemy nakłucia długim, wąskim nożem.
Krok 4:
Pocieramy go pachnącą mieszanką, przymocowujemy liście laurowe na wierzchu.
Krok 5:
Mocno zapakuj mostek do torby do pieczenia i dobrze zawiąż końce.
Krok 6:
Wlej dwie szklanki wody do miski multicookera, włóż naszą torbę. Włącz dowolny silny tryb, na przykład gotowanie na parze, doprowadzić do wrzenia. Następnie przełączamy tryb Multipowar 100 stopni na półtorej godziny.
Krok 7:
Następnie wyjmij torbę z mostkiem i wyjmij w chłodne miejsce do ostygnięcia (na noc). Rano rozpakowujemy, uwalniamy z galaretki, kroimy w Tworzywa sztuczne i pięknie serwujemy. Smacznego!
do gotowania użyto multicookera Polaris 0517 AD.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g