roli tych smakołyków nie należy lekceważyć-podawane na czas pobudzają apetyt, uzupełniają dania główne; jednocześnie, pomimo łatwości wykonania, mogą zaskoczyć walorami smakowymi i żywą prezentacją. Wśród różnych możliwych opcji można znaleźć Dania związane również z przekąskami, ale których przygotowanie będzie wymagało wolnego czasu i znajomości pewnych sztuczek - na przykład galaretki lub galaretki, basturmy lub gotowanej wołowiny.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
jednocześnie są pomysły na smakołyki, które nie będą trudne do przygotowania - są to grzanki, bułki pita, nadziewane jajka. Odpowiednie przepisy na przekąski są wybierane na podstawie zgodności z głównym menu i dostępności - dotyczy to zarówno czasu, jak i zestawu produktów. Możesz przygotować apetyczny smakołyk z minimalnego zestawu składników-istnieją opcje ekonomiczne, które będą wyglądać korzystnie na każdym uroczystym stole. Jednocześnie nie zapomnij o pikantnych przysmakach, takich jak solona czerwona ryba, oraz o wykwintnych i oryginalnych potrawach - takich jak basturma z łosia lub krewetki w bekonie.