roladki mięsne z pieczarkami

przepyszne i aromatyczne bułki są bardzo proste w przygotowaniu! Pieczone bułki to delikatny smak i bardzo apetyczny aromat Bułki-objadanie się. Zrobiłem też takie bułki z tartym serem i zieloną cebulą, co jest również bardzo smaczne. Spróbuj gotować i przekonaj się sam.
NataszaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 13 g
tłuszcze 53 % 20 g
węglowodany 13 % 5 g
247 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Mięso pokroimy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Grzybki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój cebulę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sól i pieprz

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Bułka tarta

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jaja wbijamy

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż grzyby na mięsie

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zwiń bułki

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zanurz się w jajach

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I w bułce tartej

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przygotowane bułki

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Smażyć

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posyp tartym serem i upiecz

dobrze umyj mięso i pokrój na 5 identycznych kawałków.
delikatnie pokonaj, aby nie było dziur.
przetrzyj solą i pieprzem (lepiej użyć świeżo zmielonego pieprzu).
drobno posiekaj umyte i suszone grzyby.
obierz cebulę, umyj i równie drobno posiekaj.
przygotowane grzyby i cebulę układamy na patelni z rozgrzanym masłem i smażymy na złoty kolor.
jajka trochę ubij i Posol.
połóż schłodzone grzyby na mięsie (około 1-1, 5 łyżki) i zwiń rolkę.
Zwiń jajka.
po czym-w bułce tartej.
połóż na rozgrzanej patelni i dobrze usmaż z obu stron.
ser trzeszczy na grubej tarce.
włóż bułki do naczynia do pieczenia, posyp serem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180-200 C na 15-20 minut.
podawaj roladę wieprzową z grzybami z dodatkami, dekorując ziołami.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy