roladki mięsne z grzybami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Mięso pokroimy
Krok 2:
Krok 3:
Grzybki
Krok 4:
Drobno posiekaj
Krok 5:
Pokrój cebulę
Krok 6:
Sól i pieprz
Krok 7:
Bułka tarta
Krok 8:
Jaja wbijamy
Krok 9:
Połóż grzyby na mięsie
Krok 10:
Zwiń bułki
Krok 11:
Zanurz się w jajach
Krok 12:
I w bułce tartej
Krok 13:
Przygotowane bułki
Krok 14:
Smażyć
Krok 15:
Posyp tartym serem i upiecz
dobrze umyj mięso i pokrój na 5 identycznych kawałków.
delikatnie pokonaj, aby nie było dziur.
przetrzyj solą i pieprzem (lepiej użyć świeżo zmielonego pieprzu).
drobno posiekaj umyte i suszone grzyby.
obierz cebulę, umyj i równie drobno posiekaj.
przygotowane grzyby i cebulę układamy na patelni z rozgrzanym masłem i smażymy na złoty kolor.
jajka trochę ubij i Posol.
połóż schłodzone grzyby na mięsie (około 1-1, 5 łyżki) i zwiń rolkę.
Zwiń jajka.
po czym-w bułce tartej.
połóż na rozgrzanej patelni i dobrze usmaż z obu stron.
ser trzeszczy na grubej tarce.
włóż bułki do naczynia do pieczenia, posyp serem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180-200 C na 15-20 minut.
podawaj roladę wieprzową z grzybami z dodatkami, dekorując ziołami.
smacznego!
delikatnie pokonaj, aby nie było dziur.
przetrzyj solą i pieprzem (lepiej użyć świeżo zmielonego pieprzu).
drobno posiekaj umyte i suszone grzyby.
obierz cebulę, umyj i równie drobno posiekaj.
przygotowane grzyby i cebulę układamy na patelni z rozgrzanym masłem i smażymy na złoty kolor.
jajka trochę ubij i Posol.
połóż schłodzone grzyby na mięsie (około 1-1, 5 łyżki) i zwiń rolkę.
Zwiń jajka.
po czym-w bułce tartej.
połóż na rozgrzanej patelni i dobrze usmaż z obu stron.
ser trzeszczy na grubej tarce.
włóż bułki do naczynia do pieczenia, posyp serem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180-200 C na 15-20 minut.
podawaj roladę wieprzową z grzybami z dodatkami, dekorując ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g