podstawą sukcesu jest wybór wysokiej jakości mięsa, najlepiej polędwicy, delikatnego i świeżego. Mięso może być dowolne: wołowina, wieprzowina, jagnięcina, kurczak, indyk. Technologia gotowania: smażenie, pieczenie, solenie, suszenie, suszenie, gotowanie w wodzie lub na parze - przepisy na przekąski mięsne są różnorodne, wybierz je na każdy gust.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na przekąski mięsne:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
filet z kurczaka | 113 | 23.6 | 1.9 | 0.4 |
Jak zrobić przekąski mięsne i podawać je ładnie?
aby gotowanie przekąsek mięsnych przyniosło radość nie tylko kucharzowi, ale także Gościom, zdecyduj z wyprzedzeniem o wyborze przepisu ze zdjęciem. Piękno polega na tym, że możesz przygotować danie z wyprzedzeniem, przechowując je w lodówce. Zwłaszcza jeśli są to kiełbasy, szynka, struganina, bułka lub zimna szynka, wieprzowina, Balik, które po podaniu są krojone na porcje. W przypadku małych bułek jest to trudniejsze - należy je przygotować bezpośrednio w dniu podania.
przekąski mięsne-dekoracja świątecznego stołu
najważniejsze w przystawce mięsnej jest piękne krojenie i podawanie. Im cieńsze kawałki są cięte, tym piękniej wyglądają na talerzu. Plastry mięsa układane są na siebie w kółko, po przekątnej. Pośrodku znajduje się kwiat pomidora lub marchwi, poniżej zielone liście sałaty. Rolka jest cięta grubiej, aby nadzienie nie wypadło, a także układana na podłużnym naczyniu z dekoracjami warzywnymi. Wygodne jest malowanie smażonego mięsa lub bułki majonezem z torebki-proste i słodkie. Ponadto gość nie musi go jeść-zeskrobać nożem i odłożyć na bok.
przekąski z mięsa wieprzowego są bardziej świąteczne dla Rosjan i częściej pojawiają się na stołach ze względu na delikatną strukturę i smak tego mięsa w porównaniu z innymi odmianami. Z nich można przygotować złożone dania: sałatki, bułki z bogatym nadzieniem, ciasta z przekąskami, różne kanapki i tartaletki.
pięć najbardziej niskokalorycznych przepisów na przekąski mięsne:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
galaretka wołowa z żelatyną | 10 h | 30 | +171 |
Ashlam-Fu | 50 min | 32 | +11 |
galaretka z piersi kurczaka z marchewką i żelatyną | 5 h | 34 | +16 |
suszona Przepiórka w domu | 10 d | 36 | +8 |
karkówki z kurczaka w powolnej kuchence | 1 h 10 min | 37 | +14 |