Koreańskie dumplingi z pierogów

klasyczne danie kuchni orientalnej! Gotuj na różne sposoby! Koreańskie pierogi dumplingi to narodowe danie, które można przygotować na wiele sposobów. Wygląd klasycznych pierogów i niezwykły, ale bardzo przyjemny smak nadzienia zamienia je w ulubione danie, niezależnie od narodowości.
eleczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 9 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 40 % 10 g
133 kcal
IG: 36 / 0 / 64

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

proces gotowania nie jest wcale skomplikowany i praktycznie nie różni się od zwykłych, znanych wszystkim pierogów.

zaczynamy od testu. Niewiele różni się od zwykłego - wiele gospodyń domowych używa tego przepisu do zwykłych pierogów i pierogów. Przesiej mąkę do głębokiej miski, wymieszaj z solą. Robimy wgłębienie w zjeżdżalni z mąki, wbijamy tam jajko i wlewamy wodę. Zagnieść ciasto. Powinno być strome, więc w zależności od tkania mąki możemy dodać niewielką ilość wody lub mąki w procesie. Gdy ciasto stanie się jednorodne i elastyczne, zawiń je w folię spożywczą i pozostaw do odpoczynku podczas przygotowywania nadzienia.

wieprzowinę i wołowinę myjemy, suszymy i kroimy na małe kawałki odpowiednie do mielenia w maszynce do mięsa. Przepuszczamy mięso przez maszynę do mięsa. Obierz cebulę i czosnek, umyj i pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek również myjemy i drobno siekamy. Dodaj wszystkie warzywa i zioła do mięsa. Dodaj sól i mielony pieprz do smaku.

dodaj ser tofu do mielonego mięsa. Jeśli ma za dużo solanki, wyciśnij ją przed dodaniem. Koreańska kapusta-kimchi - drobno posiekaj, dodaj do mięsa i sera. Wlej sos sojowy i wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie. Możesz mieszać widelcem lub rękami, najważniejsze jest to, że składniki są dobrze połączone.

z wypoczętego ciasta ściskamy duży kawałek, cienko zwijamy i wyciskamy koła-podstawę przyszłych pierogów. Umieść łyżeczkę nadzienia na środku każdego i ściśnij.

pierogi można gotować na różne sposoby, ale jednym z ich najbardziej udanych jest gotowanie na parze. Włączamy parowiec (wkładamy sito do parowca do multicookera lub wkładamy metalowy parowiec do rondla), układamy pierogi i gotujemy na parze przez 25-30 minut. W razie potrzeby po ugotowaniu pierogi można smażyć na złoty kolor.

podajemy z ziołami, możemy uzupełnić ulubionymi sosami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal / 100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal / 100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal / 100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Tofu - 72   kcal / 100g

Podobne przepisy