skład / składniki
metoda gotowania
proces gotowania nie jest wcale skomplikowany i praktycznie nie różni się od zwykłych, znanych wszystkim pierogów.
zaczynamy od testu. Niewiele różni się od zwykłego - wiele gospodyń domowych używa tego przepisu do zwykłych pierogów i pierogów. Przesiej mąkę do głębokiej miski, wymieszaj z solą. Robimy wgłębienie w zjeżdżalni z mąki, wbijamy tam jajko i wlewamy wodę. Zagnieść ciasto. Powinno być strome, więc w zależności od tkania mąki możemy dodać niewielką ilość wody lub mąki w procesie. Gdy ciasto stanie się jednorodne i elastyczne, zawiń je w folię spożywczą i pozostaw do odpoczynku podczas przygotowywania nadzienia.
wieprzowinę i wołowinę myjemy, suszymy i kroimy na małe kawałki odpowiednie do mielenia w maszynce do mięsa. Przepuszczamy mięso przez maszynę do mięsa. Obierz cebulę i czosnek, umyj i pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek również myjemy i drobno siekamy. Dodaj wszystkie warzywa i zioła do mięsa. Dodaj sól i mielony pieprz do smaku.
dodaj ser tofu do mielonego mięsa. Jeśli ma za dużo solanki, wyciśnij ją przed dodaniem. Koreańska kapusta-kimchi - drobno posiekaj, dodaj do mięsa i sera. Wlej sos sojowy i wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie. Możesz mieszać widelcem lub rękami, najważniejsze jest to, że składniki są dobrze połączone.
z wypoczętego ciasta ściskamy duży kawałek, cienko zwijamy i wyciskamy koła-podstawę przyszłych pierogów. Umieść łyżeczkę nadzienia na środku każdego i ściśnij.
pierogi można gotować na różne sposoby, ale jednym z ich najbardziej udanych jest gotowanie na parze. Włączamy parowiec (wkładamy sito do parowca do multicookera lub wkładamy metalowy parowiec do rondla), układamy pierogi i gotujemy na parze przez 25-30 minut. W razie potrzeby po ugotowaniu pierogi można smażyć na złoty kolor.
podajemy z ziołami, możemy uzupełnić ulubionymi sosami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal / 100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Tofu - 72 kcal / 100g