Hanuma z mięsem mielonym i ziemniakami

chyba nie znam ludzi, którzy nie lubią pierogów i manti. Więc można sobie wyobrazić, że jest to & quot; Wielki Mant". Prawdopodobnie nie trzeba dodawać, jakie to pyszne. To ciekawe danie składa się z różnych nadzień. Będę gotować z ziemniakami i mięsem mielonym. Możesz podawać ze śmietaną, nie możesz się pomylić.
11topcomAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 31 % 12 g
węglowodany 51 % 20 g
213 kcal
IG: 26 / 0 / 74

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić hanumę z mięsem mielonym i ziemniakami? Przygotuj ciasto. Dodaj sól, ciepłą wodę i olej roślinny do jajka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie, elastyczne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas przygotowywania nadzienia włóż ciasto do plastikowej torby i pozostaw na 30-40 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj mięso do nadzienia. Możesz wziąć gotowe mięso mielone lub przepuścić mięso przez maszynę do mięsa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ziemniaki w drobną kostkę, dodaj do mięsa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój cebulę w mniejsze kostki i dodaj do mięsa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Sól, pieprz i wszystko dobrze wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż ciasto na stole i podziel je na dwie części.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozwiń jedną część. Na razie odłóż drugą. Grubość toczenia wynosi od jednego do dwóch milimetrów.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasmaruj powierzchnię olejem roślinnym.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż połowę nadzienia na powierzchni, nie osiągając krawędzi 3-4 centymetrów, aby następnie zamknąć krawędzie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Delikatnie zawiń rolkę. Zamknij krawędzie. Podobnie uformuj drugą rolkę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przetrzyj olejem powierzchnię podwójnego kotła olejem roślinnym lub roztopionym masłem i ułóż bułkę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Czas gotowania 50 minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Khanum podaje się inaczej, ktoś nawet posypuje cienko pokrojoną cebulą lub ziołami na wierzchu. Użyj sosu pomidorowego lub po prostu śmietany.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

pamiętaj, że czasy gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie Parowary i multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz przygotowywać nowe danie, dokładnie przestudiuj instrukcje dla swojego "pomocnika kuchennego", a następnie wybierz tryb i czas gotowania indywidualnie dla własnego sprzętu. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal / 100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy