Gdy ktoś próbuje znaleźć przepisy bez masła i margaryny, częściej oznacza to pieczenie. Ponieważ wszystko inne, zwłaszcza z kategorii drugich i pierwszych dań, przekąsek, jest przygotowywane na specjalne okazje z tymi składnikami. I smażyć głównie na warzywach.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach bez masła i margaryny:
tak więc wypieki bez masła i margaryny są w tej kategorii priorytetem. W nim z kolei te składniki mają znaczenie, jeśli gospodynie domowe przygotowują określony rodzaj ciasta: kruche lub francuskie. Drożdże, herbatniki i tak dalej są całkowicie pozbawione tego rodzaju tłuszczów. Albo w ogóle ich nie używają, albo są zastępowane olejem roślinnym.
bez masła i margaryny możesz gotować: ciasteczka, ciasta, naleśniki, pizzę, ciasta, ciasta, pierogi, ciasta, ciasta, białe, serniki, bułki, babeczki, babeczki, babeczki, twarogi, serniki, gofry, kovrigki, manniki, Charlotte, tortille. Jak widać, ciasto piaskowe jest całkiem możliwe. Ale ten numer nie przejdzie z Puff. Faktem jest, że skład jego ciasta musi zawierać margarynę lub masło. Bez nich nie będzie możliwe osiągnięcie tej samej warstwowości, za którą wszyscy tak bardzo kochają te wypieki.
skład klasycznego ciasta na potrawy bez margaryny i masła obejmuje: mąkę, sól, dowolny płyn, taki jak woda, mleko, kefir, serwatka, sfermentowane mleko lub jogurt, śmietana. Już w tej konfiguracji ciasto okazuje się delikatne, elastyczne, giętkie, posłuszne, dobrze się zwija, przybiera dowolny kształt. Może być gęsty, płynny, półpłynny. Służy do słodkich i pikantnych potraw, przekąsek i deserów.
pięć najbardziej niskokalorycznych przepisów na danie bez masła i margaryny:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
solenie grzybów w domu na zimno | 30 D | 0 | +35 |
gulasz po węgiersku w kuchence mikrofalowej | 25 min | 0 | +20 |
gówniana przekąska | 30 min | 0 | +31 |
przygotowanie chrzanu na zimę | 1 h | 0 | +26 |
puste jabłka na zimę | 6 h 30 min | 0 | +12 |
nawet skład ciasta może obejmować: cukier, jajka, sodę, proszek do pieczenia. Jest przygotowywany z dodatkiem lub bez drożdży, suchych lub świeżych. Wiele wypieków Wielkanocnych przygotowuje się bez margaryny i masła i okazuje się smaczne, bujne, a nie suche.