skład / składniki
metoda gotowania
półki sklepowe są pełne wszelkiego rodzaju gulaszu. Regularnie oglądamy w telewizji, jakie niebezpieczeństwa kryją puszki z różnymi etykietami. Ale ufamy sobie, prawda? Na pewno nie złamiemy receptury i procesu produkcji, starannie przetworzymy produkty i wykorzystamy tylko wysokiej jakości surowce. Dlaczego więc nie zrobimy gulaszu z kurczaka? Lekkie dietetyczne jedzenie z mięsa kurczaka spodoba się zarówno odchudzającym, jak i po prostu miłośnikom kurczaka.
weź Młode kurczaki lub kurczaki do gulaszu.
pokrój kury na kawałki. Oddziel łapy, głowy i podroby i ugotuj z nich mocny bulion. Nie zapomnij usunąć brudnej piany. Przygotuj duży garnek, włóż do niego mięso z kurczaka i zalej wrzącym bulionem.
oczyść korzenie, umyj i pokrój na kawałki. Włóż je do bulionu i gotuj z mięsem i przyprawami – pieprzem w groszku. Mięso powinno się trochę nie gotować.
rozcieńczyć żelatynę w niewielkiej ilości bulionu.
włóż mięso z kurczaka do słoików do góry. Żelatynę wymieszać z większością bulionu. Wlej kawałki mięsa do słoików wrzącym bulionem. Bulion powinien być umiarkowanie słony i klarowny.
słoiki są zamykane metalowymi pokrywkami do konserwacji, sterylizowane przez 100 minut w garnku z wrzącą wodą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g