Gulasz wieprzowy

domowy gulasz jest pięknie przechowywany i ma niesamowity smak.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 16 g
tłuszcze 57 % 21 g
węglowodany 0 % 0 g
251 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 6 h

pamiętaj o anegdocie: jeden chochoł przyszedł do drugiego i widzi, że Prosiaczek biegnie na protezach. "Kum, Sho Tse take?"Tak, żynka galaretowata chciała, cóż, teraz, wszystko się rozpadło?"Nie kpij z zwierzęcia, przetwarzaj całe mięso. Aby przygotować gulasz wieprzowy, wybierz mięso z szynki lub polędwicy. Reszta pójdzie również na jedzenie, ale do gulaszu potrzebujesz wysokiej jakości miąższu.
pokrój miazgę na duże kawałki, ale tak, aby swobodnie przechodziła przez szyjkę słoika. Mięso jest solone i układane na drewnianej powierzchni pod kątem, aby umożliwić odpływ krwi i płynów. Wystarczy 3-4 godziny.
Rozgrzej piekarnik, posmaruj blachę do pieczenia smalcem i ułóż kawałki mięsa wieprzowego. Konieczne jest pieczenie mięsa, aż sok z krwi zostanie uwolniony z mięsa.
przygotuj słoiki do konserw o pojemności 0,5 l, 0,7 l. włóż mięso do słoików warstwami, posypując przyprawami. Ubij mięso gęstsze i zalej stopionym smalcem z blachy do pieczenia, jeśli nie ma wystarczającej ilości, utop tłuszcz osobno i dodaj, aż wszystko zostanie ukryte. Zamykamy puszki metalowymi pokrywkami na gwincie lub za pomocą klipsów. Każdy słoik owijamy ciemnym papierem i przechowujemy w drewnianych skrzyniach w dobrej piwnicy.
mam nadzieję, że skorzystasz z przepisu i spodoba ci się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy