skład / składniki
metoda gotowania
pamiętaj o anegdocie: jeden chochoł przyszedł do drugiego i widzi, że Prosiaczek biegnie na protezach. "Kum, Sho Tse take?"Tak, żynka galaretowata chciała, cóż, teraz, wszystko się rozpadło?"Nie kpij z zwierzęcia, przetwarzaj całe mięso. Aby przygotować gulasz wieprzowy, wybierz mięso z szynki lub polędwicy. Reszta pójdzie również na jedzenie, ale do gulaszu potrzebujesz wysokiej jakości miąższu.
pokrój miazgę na duże kawałki, ale tak, aby swobodnie przechodziła przez szyjkę słoika. Mięso jest solone i układane na drewnianej powierzchni pod kątem, aby umożliwić odpływ krwi i płynów. Wystarczy 3-4 godziny.
Rozgrzej piekarnik, posmaruj blachę do pieczenia smalcem i ułóż kawałki mięsa wieprzowego. Konieczne jest pieczenie mięsa, aż sok z krwi zostanie uwolniony z mięsa.
przygotuj słoiki do konserw o pojemności 0,5 l, 0,7 l. włóż mięso do słoików warstwami, posypując przyprawami. Ubij mięso gęstsze i zalej stopionym smalcem z blachy do pieczenia, jeśli nie ma wystarczającej ilości, utop tłuszcz osobno i dodaj, aż wszystko zostanie ukryte. Zamykamy puszki metalowymi pokrywkami na gwincie lub za pomocą klipsów. Każdy słoik owijamy ciemnym papierem i przechowujemy w drewnianych skrzyniach w dobrej piwnicy.
mam nadzieję, że skorzystasz z przepisu i spodoba ci się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g