pasztet mięsny z kurczaka
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
oznacza to, że bierzemy piersi i przechodzimy przez maszynę do mięsa. A teraz mój mały sekret. Aby pasztet był bardziej aromatyczny i smaczniejszy, dodaj trochę pieczarek. Z nimi zrób to samo, co z mięsem. Kolejny niuans. Do mielonego mięsa dodaję skórkę z jednej pomarańczy. Spróbuj i jestem pewien, że będziesz zadowolony. Cóż, teraz stosuje się jajka, sól, pieprz, bułkę tartą i masło. Wszystko to dobrze wymieszaj i włóż do specjalnej formy, po prostu nie zapomnij wcześniej nasmarować go olejem lub przykryć papierem do pieczenia. Umieść na blasze do pieczenia z wodą na dnie i do piekarnika. piec, aż pasztet będzie twardy. A to zajmie około godziny. Pasztet z kurczaka można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g