340 kcal
15 minutes
Babeczka w kuchence mikrofalowej w pięć minut-szybka i pyszna! Świetna opcja,
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Szybko i smacznie
- Na śniadanie
- Pieczenie
- Jajka
- Nabiał
- Mąka
- Słodkie
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Masło
- Soda oczyszczona
- Szybkie pieczenie w pośpiechu
- Dania w 30 minut
- Pieczenie w kuchence mikrofalowej
- Babeczki
- Pieczenie w pośpiechu
- Słodkie ciasto
- Pieczenie bez drożdży
- Śniadanie z jajek
- Mleko
- Wegetarianizm
- Cukier
babeczki, babeczki, babeczki
Babeczka to francuski deser, przygotowywany w falistych foremkach. Zawiera masło, a smak przypomina zwykły biszkopt. Ten rodzaj pieczenia ma bardziej porowatą konsystencję i puszystość. Można w nich dodać rodzynki, suszone morele, owoce, orzechy, kawałki czekolady, kakao, dla aromatu – kawę, wanilinę, cynamon.
Angielskie babeczki są mniej słodkie i płaskie, ciasto dla nich nie bije, ale dzięki sodzie i proszku do pieczenia jest porowate. Istnieją sposoby na gotowanie ich na słono, z nadzieniem mięsnym, serowym, grzybowym.
Babeczki to amerykański deser, który przypomina małe ciasto. Są ozdobione kremem na bazie masła, białka, twarogu, polewane polewą czekoladową.