skład / składniki
metoda gotowania
1. Najpierw połącz wszystkie suche składniki. Użyj do tego średniej wielkości miski.
2. Dodaj mleko i masło do mieszanki, mieszaj, aż będzie gładkie. Jest to ważne-upewnij się, że w cieście nie tworzą się grudki.
3. Weź ceramiczny kubek o pojemności co najmniej 400 ml, aby ciasto miało wystarczająco dużo miejsca do wyrośnięcia i nie przelało się po upieczeniu.
4. Wlej czekoladę na środek kubka i dociśnij łyżką, zanurzając w cieście.
5. Połóż ręcznik papierowy na tacy, na której ustawisz kubek. Ten środek pozwoli Ci nie zabrudzić sprzętu, jeśli ciasto nadal trochę ucieknie.
6. Piecz kremówkę w kuchence mikrofalowej przez 70 sekund przy najwyższej mocy (w mojej kuchence mikrofalowej jest to 950 watów). Weź pod uwagę, że wszystkie kuchenki mikrofalowe różnią się od siebie, więc być może będziesz musiał poeksperymentować, aby uzyskać pożądany rezultat. Najpierw spróbuj ustawić krótszy czas, a następnie upiecz deser. Jeśli pieczesz Fondan zbyt długo, płynny środek może nie działać.
7. Wyjmij kubek z kuchenki mikrofalowej i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g