kremówka czekoladowa w kuchence mikrofalowej

cudownie pyszny deser czekoladowy w 5 minut to rzeczywistość! Prawdopodobnie fondant to najsmaczniejszy deser czekoladowy, jaki istnieje tylko na świecie! Tak, jestem prawdziwym fanem tego przysmaku))) rodzina i goście zawsze go lubią-z pewnością wszyscy są z niego zachwyceni, pod warunkiem oczywiście miłości do ciemnej, czarnej czekolady. A teraz nauczyłem się gotować Moje ulubione słodycze w kuchence mikrofalowej - szybko, prosto, dosłownie 5 minut... i możesz cieszyć się smakiem!
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 32 % 22 g
węglowodany 59 % 41 g
378 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 5 min

1. Najpierw połącz wszystkie suche składniki. Użyj do tego średniej wielkości miski.
2. Dodaj mleko i masło do mieszanki, mieszaj, aż będzie gładkie. Jest to ważne-upewnij się, że w cieście nie tworzą się grudki.
3. Weź ceramiczny kubek o pojemności co najmniej 400 ml, aby ciasto miało wystarczająco dużo miejsca do wyrośnięcia i nie przelało się po upieczeniu.
4. Wlej czekoladę na środek kubka i dociśnij łyżką, zanurzając w cieście.
5. Połóż ręcznik papierowy na tacy, na której ustawisz kubek. Ten środek pozwoli Ci nie zabrudzić sprzętu, jeśli ciasto nadal trochę ucieknie.
6. Piecz kremówkę w kuchence mikrofalowej przez 70 sekund przy najwyższej mocy (w mojej kuchence mikrofalowej jest to 950 watów). Weź pod uwagę, że wszystkie kuchenki mikrofalowe różnią się od siebie, więc być może będziesz musiał poeksperymentować, aby uzyskać pożądany rezultat. Najpierw spróbuj ustawić krótszy czas, a następnie upiecz deser. Jeśli pieczesz Fondan zbyt długo, płynny środek może nie działać.
7. Wyjmij kubek z kuchenki mikrofalowej i ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy