Przekąska Chytrinka

Natychmiastowa przekąska, gdy chcesz czegoś, a czego nie wiesz). Proste i bardzo szybkie, a co najważniejsze, łatwe do przygotowania.Tak, to proste,ale nadal ma przebiegłość, nawet dwie.Pierwszy to Domek letniskowy: wszystkie produkty są przechowywane przez długi czas i nie psują się,dlatego ser jest kiełbasą.Drugi przebiegłość-zima: zimą pomidory są Ostro podzielone na dwa rodzaje - strasznie drogie i bez smaku .Ale i tak chcę... a tutaj nasze nadzienie serowe doskonale rekompensuje jakość nie drogich pomidorów.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 56 % 14 g
węglowodany 12 % 3 g
167 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    I tak będziemy potrzebować (to na 2 porcje): dwa pomidory, czosnek, ser kiełbasiany i majonez. Przyznam się od razu - ze względu na oszczędności kupiłem produkt serowy o nazwie wędzona kiełbasa. Podobało mi się.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ser obieramy ze skorupy i pocieramy. Brałem średnią, ale można też dużą. Płytkie nie polecam.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie obierz i drobno posiekaj czosnek. Jeśli jest zima i nie musisz nigdzie iść, możesz włożyć więcej czosnku - ogólnie do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz wysyłamy czosnek do sera i mieszamy. Wszyscy zwykle się śmieją, ale lubię mieszać widelcem. Moim zdaniem zachowuje to lekkość.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj tam majonez. Moim zdaniem-lepiej wziąć gruby. I wszystko to mieszamy. Możesz spróbować....może osobiście chcesz coś dodać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oto kolej na pomidory. Należy je przeciąć poziomo na pół. I wyjmij środek (nie potrzebujemy go). Robię to nożem i łyżeczką. Nie potrzebujemy usuniętego środka - można go natychmiast zjeść lub wysłać do lodówki, będzie tam spokojnie leżeć przez cały dzień, a ty na razie wymyślisz, jak go użyć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    A na koniec wszystkiego bierzemy połowę pomidora i wypełniamy go naszym nadzieniem serowym. Jeśli było za dużo nadzienia, resztę można po prostu posmarować bułką lub chlebem i zadowolić się kanapką. Smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ser kiełbasa - 268   kcal/100g

Podobne przepisy