jajka z masłem i zieloną cebulą w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Przetrzyj talerz odpowiedni do kuchenki mikrofalowej olejem.
2. Rozbij jajka na talerz. Sól i pieprz.
3. Przebij żółtka nożem, aby nie pękły po podgrzaniu.
4. Umieścić w kuchence mikrofalowej, przykryć odpowiednią pokrywką lub talerzem.
5. Piec przez 2 minuty przy mocy 700 watów.
6. Wyjmij gotowe jajecznicę, udekoruj zielenią i zjedz :)
miłego śniadania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g