jajka z masłem i zieloną cebulą w kuchence mikrofalowej

Przygotuj pyszne szybkie śniadanie bezpośrednio na talerzu! Jajecznica w kuchence mikrofalowej to najlepsze rozwiązanie, gdy potrzebujesz szybkiej, smacznej i bezzwłocznej przekąski!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 11 g
tłuszcze 54 % 14 g
węglowodany 4 % 1 g
110 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 min

1. Przetrzyj talerz odpowiedni do kuchenki mikrofalowej olejem.

2. Rozbij jajka na talerz. Sól i pieprz.

3. Przebij żółtka nożem, aby nie pękły po podgrzaniu.

4. Umieścić w kuchence mikrofalowej, przykryć odpowiednią pokrywką lub talerzem.

5. Piec przez 2 minuty przy mocy 700 watów.

6. Wyjmij gotowe jajecznicę, udekoruj zielenią i zjedz :)

miłego śniadania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy