malediwskie danie Mashuni
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Drobno posiekaj chili i czerwoną cebulę, wymieszaj;
2. Dodaj sok z cytryny do pokrojonych warzyw, sól, wszystko wymieszaj;
3. Do warzyw z dressingiem włożyć kawałki tuńczyka w puszce i płatki kokosowe, wszystko dobrze wymieszać;
4. Ułóż na porcjowanych talerzach i posyp lekko ziela angielskiego;
podawaj z malediwskimi tortillami Roshi. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g