malediwskie danie Mashuni

chcesz posmakować Malediwów w swojej kuchni? To danie dla ciebie! Proste, szybkie i smaczne!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 15 g
tłuszcze 49 % 20 g
węglowodany 15 % 6 g
232 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Drobno posiekaj chili i czerwoną cebulę, wymieszaj;
2. Dodaj sok z cytryny do pokrojonych warzyw, sól, wszystko wymieszaj;
3. Do warzyw z dressingiem włożyć kawałki tuńczyka w puszce i płatki kokosowe, wszystko dobrze wymieszać;
4. Ułóż na porcjowanych talerzach i posyp lekko ziela angielskiego;
podawaj z malediwskimi tortillami Roshi. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy