porzeczki z cukrem na zimę, przepuszczone przez maszynę do mięsa

wszystkie witaminy są zachowane-najlepsze przygotowanie na zimę! Możesz dodać go do herbaty zamiast cukru, okazuje się pyszne!
NinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 64 g
254 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

oczyść porzeczki z gałązek i działek, dobrze spłucz pod zimną wodą.

przepuszczamy go przez maszynkę do mięsa lub naciskamy drewnianą łyżką. Dodaj cukier, dobrze wymieszaj.

Puree z czarnej porzeczki z cukrem w słoikach. Zamykamy je szczelnie pokrywkami i przechowujemy w piwnicy lub lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g

Podobne przepisy