sos serowy do puree ziemniaczanego
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotuję pół szklanki wody lub bulionu, pocieram tam 1,5 topionego sera (weź ten, który nazywa się "do zupy", z grzybami - okazuje się bardzo smaczny lub "Viola" - w trójkątach, 5 trójkątów na pół szklanki wody lub bulionu), czekam, aż mieszanina się zagotuje i odstawiam na 1 minutę. W procesie gotowania doprawiam do smaku. Możesz dodać zmiażdżony czosnek-to dla amatora. Następnie ponownie doprowadzam do wrzenia, ponownie odstawiam na minutę. Robię to 4-5 razy. Jest to konieczne, aby sos się nie zagotował i nie nabrał nieprzyjemnego smaku.
następnie polewam tłuczone ziemniaki gotowym sosem, posypuję natką pietruszki lub koperkiem. Smacznego!
następnie polewam tłuczone ziemniaki gotowym sosem, posypuję natką pietruszki lub koperkiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g