surówka z białej kapusty pak choi

chińska sałatka coleslaw pak choi daje niesamowite uczucie świeżości. I poprawia naszą wydajność!) Jego przygotowanie nie wymaga specjalnego wysiłku, a wynik nie pozostawi nikogo obojętnym! Ta sałatka daje niesamowite uczucie świeżości i poprawia wydajność! jego przygotowanie nie wymaga specjalnego wysiłku, a wynik nie pozostawi nikogo obojętnym!
Julia ReznikovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 6 g
tłuszcze 58 % 15 g
węglowodany 19 % 5 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przede wszystkim cienko posiekaj bok choy nożem plastikowym-liście i łodygi. Mają inną konsystencję, dzięki czemu sałatka będzie bardziej interesująca. Używamy plastikowego noża, aby zachować witaminę C.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj chińskie kiełki do kapusty

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj pęczek liści kolendry. Kolendra lub kolendra to druga najpopularniejsza przyprawa na świecie po bazyliie. Teraz zetrzyj zieleninę szczyptą grubej soli himalajskiej-to całkowicie ujawni jej aromat.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kawałek świeżego korzenia imbiru (2 cm) i ząbek czosnku pocieramy, aby uzyskać sok. Tutaj dodajemy drobno posiekane czerwone chili bez pestek. Jeśli nie chcesz pikantności - dodaj paprykę. Wymieszaj wszystkie składniki sosu z oliwą z oliwek - pachnie tak apetycznie))!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dopraw sałatkę sosem i udekoruj posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Oczywiście do dekoracji można użyć dowolnego innego rodzaju orzechów lub nasion.

kapusta pekińska Bok Choy różni się od innych gatunków z tej rodziny obecnością niezbędnego kwasu tłuszczowego omega 3 i wysoką zawartością cynku potrzebnego układowi odpornościowemu. Bok choy ma wyrafinowany słodkawy smak, miękkie liście i soczyste, chrupiące łodygi. Zróbmy sałatkę w stylu azjatyckim z tej pysznej i zdrowej kapusty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne gotowane - 376   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne prażone i solone - 585   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne orzechy - 568   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Kiełkująca soja - 141   kcal/100g

Podobne przepisy