skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przede wszystkim cienko posiekaj bok choy nożem plastikowym-liście i łodygi. Mają inną konsystencję, dzięki czemu sałatka będzie bardziej interesująca. Używamy plastikowego noża, aby zachować witaminę C.
Krok 2:
Dodaj chińskie kiełki do kapusty
Krok 3:
Posiekaj pęczek liści kolendry. Kolendra lub kolendra to druga najpopularniejsza przyprawa na świecie po bazyliie. Teraz zetrzyj zieleninę szczyptą grubej soli himalajskiej-to całkowicie ujawni jej aromat.
Krok 4:
Kawałek świeżego korzenia imbiru (2 cm) i ząbek czosnku pocieramy, aby uzyskać sok. Tutaj dodajemy drobno posiekane czerwone chili bez pestek. Jeśli nie chcesz pikantności - dodaj paprykę. Wymieszaj wszystkie składniki sosu z oliwą z oliwek - pachnie tak apetycznie))!
Krok 5:
Dopraw sałatkę sosem i udekoruj posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Oczywiście do dekoracji można użyć dowolnego innego rodzaju orzechów lub nasion.
kapusta pekińska Bok Choy różni się od innych gatunków z tej rodziny obecnością niezbędnego kwasu tłuszczowego omega 3 i wysoką zawartością cynku potrzebnego układowi odpornościowemu. Bok choy ma wyrafinowany słodkawy smak, miękkie liście i soczyste, chrupiące łodygi. Zróbmy sałatkę w stylu azjatyckim z tej pysznej i zdrowej kapusty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Kiełkująca soja - 141 kcal/100g