Sorbet Praski
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Włóż lody do szklanki.
Krok 3:
Wymieszaj brzoskwinię i każdy inny sok owocowy. Wzięłam jabłko. Jeśli objętość sorbetu jest przeznaczona na kilka porcji, zaleca się użycie miksera. Jeśli gotujesz na jedną porcję, możesz użyć blendera.
Krok 4:
Wypełnij lody mieszanką soków. Nie mieszaj!
Krok 5:
Tak proste i sorbet jest gotowy! Podawaj napój z łyżką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g
- Sok brzoskwiniowy - 69 kcal/100g