Sałatka z dorszem wędzonym na gorąco i marynowanymi ogórkami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. Ziemniaki i marchewki gotujemy z wyprzedzeniem przez 15-20 minut i czyścimy
Krok 2:
Uwalniamy dorsza ze skóry i kości
Krok 3:
Pokrój na duże kawałki
Krok 4:
Ziemniaki kroimy w drobną kostkę
Krok 5:
Marchewki również w małej kostce
Krok 6:
Ogórki-mała kostka
Krok 7:
Grubo posiekaj lub rozerwij sałatkę rękami
Krok 8:
Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw majonezem
Krok 9:
Smacznego!
spróbuj zrobić tę sałatkę - musisz spróbować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal / 100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g