tartaletki z paluszkami krabowymi z kukurydzą i ogórkiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź 200 gramów paluszków krabowych.
Krok 2:
Pokrój w małe kostki.
Krok 3:
Weź jeden świeży ogórek, obierz go i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4:
Dodaj ogórki do paluszków krabowych.
Krok 5:
Dodaj tam 200 gramów kukurydzy w puszkach.
Krok 6:
Ugotuj ugotowany kruchy ryż.
Krok 7:
Połóż 5-6 łyżek na pozostałych składnikach.
Krok 8:
Dopraw majonezem i solą do smaku.
Krok 9:
Wymieszaj.
Krok 10:
Układamy w tartaletki.
Krok 11:
Danie jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g