Sałatka z brokułów z orzechami i miodem

zdrowa i pyszna sałatka z brokułów czeka na ciebie! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 40 % 12 g
158 kcal
IG: 58 / 33 / 8

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

przygotuj sos. Obierz czosnek i włóż do miski blendera. Dodaj wszystkie pozostałe składniki dressingu i zmiel na gładką konsystencję.

rozłóż główkę brokułów na różyczki i pokrój na małe kawałki. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.

Połącz surowe brokuły, rodzynki, cebulę i nasiona w dużej misce. Wlać opatrunek i pozostawić na 5 minut. moczyć.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Nerkowce - 561   kcal/100g
  • Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615   kcal/100g
  • Nasiona słonecznika - 560   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy