sałatka z brokułów z orzechami i miodem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przygotuj sos. Obierz czosnek i włóż do miski blendera. Dodaj wszystkie pozostałe składniki dressingu i zmiel na gładką konsystencję.
rozłóż główkę brokułów na różyczki i pokrój na małe kawałki. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.
Połącz surowe brokuły, rodzynki, cebulę i nasiona w dużej misce. Wlać opatrunek i pozostawić na 5 minut. moczyć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g