Wright z różnymi warzywami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
obierz ogórek, pokrój wzdłuż na pół, zeskrob nasiona ostrą łyżką-nie będą potrzebne. Pokrój miąższ ogórka w drobną kostkę.
pokrój pomidora na ćwiartki, usuń nasiona wraz z płynem. Pokrój miąższ pomidora w kostkę jak ogórek.
obierz cebulę, pokrój wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokrój w poprzek tak cienko, jak to możliwe. Grubo posiekaj kolendrę.
wymieszaj wszystkie przygotowane składniki z jogurtem, dopraw sokiem z limonki, zirą i solą. Odstaw na 15 minut. w lodówce i podawaj.
pokrój pomidora na ćwiartki, usuń nasiona wraz z płynem. Pokrój miąższ pomidora w kostkę jak ogórek.
obierz cebulę, pokrój wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokrój w poprzek tak cienko, jak to możliwe. Grubo posiekaj kolendrę.
wymieszaj wszystkie przygotowane składniki z jogurtem, dopraw sokiem z limonki, zirą i solą. Odstaw na 15 minut. w lodówce i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt pitny "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g