Wright z różnymi warzywami

kolejna przepyszna sałatka ku uciesze Ciebie i Twojej rodziny! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 50 % 5 g
45 kcal
IG: 75 / 25 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min
obierz ogórek, pokrój wzdłuż na pół, zeskrob nasiona ostrą łyżką-nie będą potrzebne. Pokrój miąższ ogórka w drobną kostkę.

pokrój pomidora na ćwiartki, usuń nasiona wraz z płynem. Pokrój miąższ pomidora w kostkę jak ogórek.

obierz cebulę, pokrój wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokrój w poprzek tak cienko, jak to możliwe. Grubo posiekaj kolendrę.

wymieszaj wszystkie przygotowane składniki z jogurtem, dopraw sokiem z limonki, zirą i solą. Odstaw na 15 minut. w lodówce i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt pitny "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy