Ciasto
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystkie potrzebne składniki.
Krok 2:
Należy wymieszać i dokładnie ubić połowę masy twarogowej, masła i cukru. Tam musisz dodać torebkę cukru waniliowego.
Krok 3:
Taki krem powinien się okazać.
Krok 4:
Ubij drugą część masła, cukru, twarogu i wanilii w ten sam sposób, ale dodaj kakao.
Krok 5:
Zanurz ciasteczka w mleku i rozłóż na pergaminie 4*4.
Krok 6:
Nałóż biały krem twarogowy na powstałe ciasto.
Krok 7:
Rozłóż ciasteczka namoczone w mleku na białym śmietanie.
Krok 8:
Nałóż brązowy krem na warstwę ciasteczek. Delikatnie rozprowadź krem.
Krok 9:
Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę i to wszystko! Przysmak jest gotowy!
Krok 10:
Deser najlepiej podawać z gorącą herbatą lub kawą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal / 100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g