Sałatka z wiesiołka

Pierwiosnek to nie tylko piękne kwiaty, ale także dobry zastrzyk witaminy C. . Pomysł na przepis znalazłam zupełnie przypadkowo. Po przeczytaniu o cechach kuchni tego kraju dowiedziałem się, że ta sałatka jest bardzo popularna i chciałem spróbować. Ale nigdzie nie znalazłem przepisu, więc został wymyślony przeze mnie. Smakuje jak coś wyjątkowego!! Nie da się opisać - radzę spróbować!!
MilenaSiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 6 g
35 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 25 min
kwiaty należy zbierać w lesie lub na polu, z dala od miasta i szlaków. Są używane w sałatce, a także jako dodatek do koktajli i herbat ziołowych (i nie tylko, ale z ziołowymi smaczniejszymi). Przepis nie jest łatwiejszy! Wybierz swoje ulubione warzywa. Mam szpinak, sałatę i rukolę. Dokładnie spłucz i pokrój lub rozerwij na małe kawałki.

następny ruch to dojrzały czerwony pomidor i kukurydza. Możesz dodać puszkę, ale wolę wziąć mrożoną.

a na samym końcu moje kwiaty i pokrój je w taki sam sposób, jak zielenie. Nadadzą naszej sałatce pikantny i niezwykły smak. Sól, dopraw olejem, sokiem z cytryny i ciesz się wyrafinowaniem potrawy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g

Podobne przepisy