sałatka z wiesiołka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
kwiaty należy zbierać w lesie lub na polu, z dala od miasta i szlaków. Są używane w sałatce, a także jako dodatek do koktajli i herbat ziołowych (i nie tylko, ale z ziołowymi smaczniejszymi). Przepis nie jest łatwiejszy! Wybierz swoje ulubione warzywa. Mam szpinak, sałatę i rukolę. Dokładnie spłucz i pokrój lub rozerwij na małe kawałki.
następny ruch to dojrzały czerwony pomidor i kukurydza. Możesz dodać puszkę, ale wolę wziąć mrożoną.
a na samym końcu moje kwiaty i pokrój je w taki sam sposób, jak zielenie. Nadadzą naszej sałatce pikantny i niezwykły smak. Sól, dopraw olejem, sokiem z cytryny i ciesz się wyrafinowaniem potrawy!
następny ruch to dojrzały czerwony pomidor i kukurydza. Możesz dodać puszkę, ale wolę wziąć mrożoną.
a na samym końcu moje kwiaty i pokrój je w taki sam sposób, jak zielenie. Nadadzą naszej sałatce pikantny i niezwykły smak. Sól, dopraw olejem, sokiem z cytryny i ciesz się wyrafinowaniem potrawy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g