Płatki Tropicana

ciekawe przygotowanie płatków zbożowych za pomocą przecieru owocowego!
Eva_LebedevaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 18 g
74 kcal
IG: 28 / 72 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz owoce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój owoce. Banan-krążki, jabłko-kostki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż owoce do filiżanki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zbliżenie .

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wsyp płatki do puree. Możesz ozdobić rodzynkami lub innymi suszonymi jagodami. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Płatki kukurydziane (cornflex) - 388   kcal/100g
  • Płatki kukurydziane - 388   kcal/100g

Podobne przepisy