Sałatka Trio

Lekka, smaczna, dietetyczna i, co najważniejsze, zdrowa sałatka! Uwielbiam warzywa i wszystko co z nimi związane, więc takie sałatki są właśnie dla mnie, niskokaloryczne i zdrowe ;)
LinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 70 % 7 g
56 kcal
IG: 67 / 33 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 min
posiekaj kapustę, pokrój ogórki na pół, a następnie w cienkie plasterki. Włóż wszystko do salaterki, dodaj kukurydzę i dopraw wszystko śmietaną, solą i wybranymi przyprawami.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g

Podobne przepisy