sos z pomarańczy do mięsa

Sprawdź połączenie mięsa i słodko-kwaśnego sosu pomarańczowego! Ten sos cytrusowy doskonale pasuje do każdego mięsa: kurczaka, wołowiny, wieprzowiny i jagnięciny. Smak mięsa & quot;zabrzmi & quot; w zupełnie nowy sposób, również ten sos może być używany jako marynata
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 2 g
tłuszcze 86 % 38 g
węglowodany 9 % 4 g
364 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie składników

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyciśnij sok z pomarańczy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyciśnij sok z cytryny

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połącz sok cytrusowy z musztardą zbożową i olejem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj sól i czarny pieprz do powstałej mieszanki i lekko ubij trzepaczką lub widelcem. Odstaw na 10 minut. Gdy sos trochę zgęstnieje, Dodaj do niego nasiona sezamu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podawaj sos do mięsa

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g

Podobne przepisy