Sałatka cud z tuńczykiem
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj potrawy na sałatkę.
Krok 2:
Seler, por, pietruszka, zielona cebula posiekana. Włóż do salaterki.
Krok 3:
Pokrój jabłko w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4:
Włóż jabłka do salaterki.
Krok 5:
Dodaj tuńczyka do salaterki, wymieszaj.
Krok 6:
Dodaj majonez do smaku, wymieszaj. Przełóż na porcjowane talerze.
Krok 7:
Udekoruj sałatkę połówkami orzecha włoskiego.
Krok 8:
Sałatka & quot; cud & quot; z tuńczykiem gotowa. Smacznego dla wszystkich!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g