skład / składniki
metoda gotowania
o każdej porze roku możesz łatwo gotować kapustę w kuchence mikrofalowej według tak prostego przepisu.
ta metoda gotowania zachwyci tych, którzy nie mają możliwości długiego stania przy kuchence.
więc włóż kawałek masła do talerza i włóż do kuchenki mikrofalowej na dwie minuty przy średniej mocy gotowania.
myjemy główkę kapusty, usuwamy górne liście i dzielimy na 6 lub 8 równych części.
powstałe kawałki dokładnie posmaruj roztopionym masłem i przenieś do pojemnika do kuchenki mikrofalowej.
łączymy wszystkie inne składniki: sól, przyprawy, sos.
wypełnij kawałki kapusty powstałą mieszanką.
po przykryciu kapustę pozostawiamy w kuchence mikrofalowej na kwadrans na średniej mocy.
po upływie czasu sprawdzamy gotowość.
możesz podać taką kapustę do stołu jako niezależne drugie danie, gorące.
ponadto kapusta przygotowana w ten sposób będzie doskonałym dodatkiem do dań rybnych lub mięsnych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g