kapusta z masłem i przyprawami w kuchence mikrofalowej

to danie nie tylko oszczędza czas, ale także zaskakuje eleganckim smakiem. Łatwość przygotowania Bardzo łatwym sposobem na szybkie przygotowanie pysznego obiadu jest kapusta w kuchence mikrofalowej.
Adela♥♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 58 % 7 g
81 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

o każdej porze roku możesz łatwo gotować kapustę w kuchence mikrofalowej według tak prostego przepisu.
ta metoda gotowania zachwyci tych, którzy nie mają możliwości długiego stania przy kuchence.
więc włóż kawałek masła do talerza i włóż do kuchenki mikrofalowej na dwie minuty przy średniej mocy gotowania.
myjemy główkę kapusty, usuwamy górne liście i dzielimy na 6 lub 8 równych części.
powstałe kawałki dokładnie posmaruj roztopionym masłem i przenieś do pojemnika do kuchenki mikrofalowej.
łączymy wszystkie inne składniki: sól, przyprawy, sos.
wypełnij kawałki kapusty powstałą mieszanką.
po przykryciu kapustę pozostawiamy w kuchence mikrofalowej na kwadrans na średniej mocy.
po upływie czasu sprawdzamy gotowość.
możesz podać taką kapustę do stołu jako niezależne drugie danie, gorące.
ponadto kapusta przygotowana w ten sposób będzie doskonałym dodatkiem do dań rybnych lub mięsnych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy