sok z arbuza

morze witamin czeka na ciebie! Nie odmawiaj przyjemności sobie i bliskim! Sok z arbuza jest bardzo lubiany przez wiele osób, zwłaszcza dzieci. Nie pożałujesz, gdy spróbujesz soku z arbuza.
NicoleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
25 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min
sok z arbuza nie wymaga niczego poza samym arbuzem. Dotyczy to zwłaszcza dojrzałych owoców. Przede wszystkim musimy oczyścić owoce ze skórki i przenieść miąższ do sokowirówki. W przypadku jego braku możesz użyć sita.

zamieniając miąższ w puree, wyciśnij z niego wszystkie soki za pomocą ściereczki z gazy. Na tym kończy się nasze podstawowe gotowanie. Pijemy sok z arbuza, ile pasuje! Pamiętaj, że nie jest przechowywany przez długi czas.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Arbuz - 25   kcal/100g

Podobne przepisy