sok z arbuza
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
sok z arbuza nie wymaga niczego poza samym arbuzem. Dotyczy to zwłaszcza dojrzałych owoców. Przede wszystkim musimy oczyścić owoce ze skórki i przenieść miąższ do sokowirówki. W przypadku jego braku możesz użyć sita.
zamieniając miąższ w puree, wyciśnij z niego wszystkie soki za pomocą ściereczki z gazy. Na tym kończy się nasze podstawowe gotowanie. Pijemy sok z arbuza, ile pasuje! Pamiętaj, że nie jest przechowywany przez długi czas.
zamieniając miąższ w puree, wyciśnij z niego wszystkie soki za pomocą ściereczki z gazy. Na tym kończy się nasze podstawowe gotowanie. Pijemy sok z arbuza, ile pasuje! Pamiętaj, że nie jest przechowywany przez długi czas.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Arbuz - 25 kcal/100g