krem waniliowy mascarpone

Krem zwiewny jest idealny na prawie każdą okazję. Schłodzony krem mascarpone jest dobry, ponieważ można go podawać jako niezależny deser, napełnić go koszami ciastek, posmarować górną i boczną część ciasta (krem jest gęsty). Jeśli dodasz dodatkowe składniki do kremu: zmielone orzechy, czekoladę, kakao, uzyskasz zupełnie nowy smak. Krem mascarpone jest wykonany na receptę Nevena Maguire ' a.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 2 g
tłuszcze 59 % 16 g
węglowodany 33 % 9 g
190 kcal
IG: 56 / 11 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj mascarpone z cukrem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I z proszkiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj brandy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Natrem skórka

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I dodaj do kremu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wszystko wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

Przenieś mascarpone do wygodnego naczynia i wymieszaj z cukrem waniliowym.

przesiać cukier puder przez drobny sitko i dodać do śmietany.

wlać brandy.

zetrzyj skórkę cytrusową na drobnej tarce i wymieszaj ze śmietaną.

krem mascarpone jest gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Brandy - 225   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g

Podobne przepisy