porcja sałatki pomidorowej z tuńczykiem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozgnieć rybę widelcem, spuszczając wstępnie płyn jeśli jest.
ser, ogórki i pomidory pokroić w kostkę.
w szerokich szklankach kładziemy na dnie tuńczyka, na wierzchu ser, a następnie ogórki.Posyp je solą morską.
na wierzch trochę pomidora i znowu trochę soli.
aby wlać oliwę z oliwek, wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj czarny pieprz do smaku i ubij trzepaczką.
wierzch posyp koperkiem i polej przygotowanym dressingiem.Sałatkę odstawiamy na około godzinę.
Udekoruj do woli.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g