porcja sałatki pomidorowej z tuńczykiem

bogata sałatka w pięknym wykonaniu jest idealna na specjalne okazje! Podobało mi się wszystko-pikantny dressing bardzo wzbogaca smak! Pyszna sałatka z tuńczykiem i pomidorami! Tak mi się podobało, że będę gotować jeszcze raz!!! Pyszny dressing w połączeniu z rybami, serem i warzywami!
lakshmi-777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 10 g
tłuszcze 61 % 19 g
węglowodany 6 % 2 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

rozgnieć rybę widelcem, spuszczając wstępnie płyn jeśli jest.
ser, ogórki i pomidory pokroić w kostkę.
w szerokich szklankach kładziemy na dnie tuńczyka, na wierzchu ser, a następnie ogórki.Posyp je solą morską.
na wierzch trochę pomidora i znowu trochę soli.
aby wlać oliwę z oliwek, wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj czarny pieprz do smaku i ubij trzepaczką.
wierzch posyp koperkiem i polej przygotowanym dressingiem.Sałatkę odstawiamy na około godzinę.
Udekoruj do woli.
smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy