domowy likier kawowy
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
za pomocą blendera ubij jajka z brązowym i waniliowym cukrem.
dodaj kawę rozpuszczalną. Wymieszać.
Dodaj skoncentrowane mleko. Wymieszać.
dodaj gotowane mleko. Bardzo dobrze wymieszaj.
odcedź mieszaninę przez gazę.
wlej wódkę.
wymieszaj Likier blenderem z bardzo małą prędkością.
wlej gotowy alkohol do butelek.
poczekaj, aż piana opadnie po ubiciu blenderem i możesz spróbować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kawa rozpuszczalna - 94 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko - 138 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal / 100g