ciasta francuskie z kremem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Wytnij koła z gotowego ciasta francuskiego szklanką.
Wytnij środek szklanki z połowy kół.
posmaruj duże kółko ubitym jajkiem.
połóż bok na kole na górze.
piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 10-12 minut.
ubij śmietanę z cukrem pudrem na stabilne szczyty. Dodaj syrop truskawkowy i jeszcze raz ubij.
truskawki umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę.
wymieszaj truskawki z bitą śmietaną, odstawiając trochę śmietany do dekoracji.
rozłóż kremową mieszankę truskawek na brownie.
udekoruj wierzch odłożonym kremem maślanym.
Wytnij środek szklanki z połowy kół.
posmaruj duże kółko ubitym jajkiem.
połóż bok na kole na górze.
piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 10-12 minut.
ubij śmietanę z cukrem pudrem na stabilne szczyty. Dodaj syrop truskawkowy i jeszcze raz ubij.
truskawki umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę.
wymieszaj truskawki z bitą śmietaną, odstawiając trochę śmietany do dekoracji.
rozłóż kremową mieszankę truskawek na brownie.
udekoruj wierzch odłożonym kremem maślanym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g