pikantny sos pomidorowy
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Umyj pomidory, zrób nacięcia, a następnie zalej je wrzącą wodą. Następnie zalej zimną wodą i usuń skórę. Usuń nasiona i przebij pomidory za pomocą blendera zanurzeniowego do stanu puree.
2. Starte pomidory wlać na patelnię, dodać posiekaną natkę pietruszki, bazylię i ząbek czosnku doprowadzić do wrzenia.
3. Puree blenderem do uzyskania gładkości. Sos jest gotowy.
2. Starte pomidory wlać na patelnię, dodać posiekaną natkę pietruszki, bazylię i ząbek czosnku doprowadzić do wrzenia.
3. Puree blenderem do uzyskania gładkości. Sos jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g