Sałatka Z Mniszka Lekarskiego
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj jajka.
drobno zetrzyj żółtka i białka do osobnych misek.
rozgnieć rybę widelcem i wymieszaj z majonezem.
połóż siatkę majonezu na talerzu.
krakersy połamać i ułożyć na majonezie.
posmaruj majonezem.
połóż rybę. Posmaruj majonezem.
rozłóż białko. Posmaruj majonezem.
posyp sałatkę żółtkiem i udekoruj ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g