Sałatka Z Mniszka Lekarskiego

Użyj dowolnej ryby w puszkach, aby uzyskać wyjątkowo delikatną sałatkę! Łatwo. Smacznie. Pyszna i lekka sałatka o pięknej nazwie mniszek lekarski)
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 12 g
tłuszcze 59 % 22 g
węglowodany 8 % 3 g
261 kcal
IG: 0 / 33 / 67

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

ugotuj jajka.
drobno zetrzyj żółtka i białka do osobnych misek.
rozgnieć rybę widelcem i wymieszaj z majonezem.
połóż siatkę majonezu na talerzu.
krakersy połamać i ułożyć na majonezie.
posmaruj majonezem.
połóż rybę. Posmaruj majonezem.
rozłóż białko. Posmaruj majonezem.
posyp sałatkę żółtkiem i udekoruj ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ciasteczka Krakersowe - 504   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy