sałatka ze smalcu z cebulą
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
smalec (każdy kawałek, który lubisz smakować, jest dobry) pokrój na małe kawałki w kostkę. Włóż do miski.
cebulę obrać drobno pokroić w kostkę.
dodaj go do smalcu.
wlej trochę octu (trochę to, aby lekko zwilżyć cebulę).
dopraw wszystko dość obficie zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszaj i podawaj.
cebulę obrać drobno pokroić w kostkę.
dodaj go do smalcu.
wlej trochę octu (trochę to, aby lekko zwilżyć cebulę).
dopraw wszystko dość obficie zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszaj i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g