sałatka po shopsku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój ogórki na 2 części wzdłuż, a następnie każdą połówkę wzdłuż i pokrój w średniej wielkości ćwiartki. Jeśli ogórki mają szorstką skórę, obierz ją.
pokrój pomidory w kliny mniej więcej tej samej wielkości co ogórki
obierz paprykę i pokrój w paski
pokrój cebulę w cienkie półpierścienie
pokrój ser w dużą kostkę
sól sałatkę do smaku, dopraw oliwą i octem, wymieszaj.
pokrój pomidory w kliny mniej więcej tej samej wielkości co ogórki
obierz paprykę i pokrój w paski
pokrój cebulę w cienkie półpierścienie
pokrój ser w dużą kostkę
sól sałatkę do smaku, dopraw oliwą i octem, wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g