wątróbka drobiowa z cebulą i papryką

Czy Twoje dzieci nie jedzą wątroby? Przygotuj go w nowy sposób! Bardzo szybko. Smacznie. Pyszne i proste danie-wątróbka drobiowa z cebulą i papryką.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 12 g
tłuszcze 41 % 11 g
węglowodany 15 % 4 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
pokrój cebulę w półpierścienie.
paprykę pokroić w małe kostki.
umyj wątróbkę drobiową. Usuń smugi. Pokroić na kawałki.
na patelni rozpuść masło.
usmaż wątrobę.
sól. Popieprzyć.
dodaj cebulę. Obsmażać.
dodaj paprykę. Podsmaż wszystko i natychmiast podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy