wątróbka drobiowa z cebulą i papryką
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cebulę w półpierścienie.
paprykę pokroić w małe kostki.
umyj wątróbkę drobiową. Usuń smugi. Pokroić na kawałki.
na patelni rozpuść masło.
usmaż wątrobę.
sól. Popieprzyć.
dodaj cebulę. Obsmażać.
dodaj paprykę. Podsmaż wszystko i natychmiast podawaj.
paprykę pokroić w małe kostki.
umyj wątróbkę drobiową. Usuń smugi. Pokroić na kawałki.
na patelni rozpuść masło.
usmaż wątrobę.
sól. Popieprzyć.
dodaj cebulę. Obsmażać.
dodaj paprykę. Podsmaż wszystko i natychmiast podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g