Sałatka Pyaterochka
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
wszystkie składniki kroimy w kostkę. Bierzemy miskę, najpierw kładziemy pomidory na dnie, potem oliwki, potem paluszki krabowe, kończymy wszystko cebulą i obficie podlewamy sokiem z cytryny. Posmaruj majonezem na wierzchu. Wszyscy! Wspaniała, smaczna i delikatna sałatka jest gotowa.
P. S. sałatkę należy wymieszać tuż przed użyciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g