pomidory pod czapką serową
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Umyj pomidory, osusz ręcznikiem, odetnij górę.
użyj łyżki stołowej, aby wyjąć środek. Od wewnątrz dodaj trochę soli do pomidorów.
drobno posiekaj mięso, włóż do "misek"pomidora. Sól, dopraw włoskimi ziołami.
tutaj połóż posiekaną miąższ pomidorowy i posiekaną bułgarską paprykę.
posyp startym serem.
piecz pomidory z serem przez 20 minut w 200 stopniach.
bazylią i oliwkami można ozdobić na wierzchu.
użyj łyżki stołowej, aby wyjąć środek. Od wewnątrz dodaj trochę soli do pomidorów.
drobno posiekaj mięso, włóż do "misek"pomidora. Sól, dopraw włoskimi ziołami.
tutaj połóż posiekaną miąższ pomidorowy i posiekaną bułgarską paprykę.
posyp startym serem.
piecz pomidory z serem przez 20 minut w 200 stopniach.
bazylią i oliwkami można ozdobić na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g