pomidory z czosnkiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
kroimy chleb, pomidory w okrągłe plasterki. Kładziemy chleb na patelni i smażymy z obu stron przez około minutę, aby chleb stał się lekko złoty.
następnie odstawiamy do ostygnięcia. Pomidory wkładamy do kuchenki mikrofalowej przez około 2 minuty, aby lekko zmiękły i zostały upieczone.
obierz czosnek i pokrój plasterki na pół.
bierzemy chleb i pocieramy jedną stronę chleba ząbkiem czosnku.
następnie bierzemy majonez i rozprowadzamy go na wierzchu.
gdy pomidory lekko ostygną, kładziemy je na chlebie.
posyp solą i pieprzem...
i pod koniec procesu dodaj zielenie.
pięknie układamy na talerzu i podajemy.
te kanapki wyglądają bardzo ładnie, pachną i są bardzo sycące. Lekki smak czosnku dodaje im pikanterii. Smacznego!)
następnie odstawiamy do ostygnięcia. Pomidory wkładamy do kuchenki mikrofalowej przez około 2 minuty, aby lekko zmiękły i zostały upieczone.
obierz czosnek i pokrój plasterki na pół.
bierzemy chleb i pocieramy jedną stronę chleba ząbkiem czosnku.
następnie bierzemy majonez i rozprowadzamy go na wierzchu.
gdy pomidory lekko ostygną, kładziemy je na chlebie.
posyp solą i pieprzem...
i pod koniec procesu dodaj zielenie.
pięknie układamy na talerzu i podajemy.
te kanapki wyglądają bardzo ładnie, pachną i są bardzo sycące. Lekki smak czosnku dodaje im pikanterii. Smacznego!)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g