Sałatka & amp;quot; Merkury& quot;
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
posiekaj, a następnie poparz suszone śliwki.
pokrój mięso z kurczaka.
smażyć w rastrze.maślana cebula z grzybami.
i ułóż wszystko na talerzu w tej kolejności:
- śliwka
- kurczak
- cebula + pieczarki
- jajka na twardo, starte na tarce
- starty ogórek
każda warstwa, z wyjątkiem grzybów z cebulą, jest smarowana majonezem. Możesz posolić.
zamiast startego ogórka możesz umieścić talerze.
pokrój mięso z kurczaka.
smażyć w rastrze.maślana cebula z grzybami.
i ułóż wszystko na talerzu w tej kolejności:
- śliwka
- kurczak
- cebula + pieczarki
- jajka na twardo, starte na tarce
- starty ogórek
każda warstwa, z wyjątkiem grzybów z cebulą, jest smarowana majonezem. Możesz posolić.
zamiast startego ogórka możesz umieścić talerze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g