Sałatka maminsynek z paluszkami krabowymi

pyszna sałatka zdecydowanie powinna wejść do twojej diety! Wspaniała sałatka maminsynek po prostu rozpływa się w ustach, pozostawiając przyjemny posmak. Przygotowanie jest proste, wygląda pięknie, jest szybko spożywane, zapamiętane przez długi czas.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 4 g
tłuszcze 41 % 9 g
węglowodany 41 % 9 g
135 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kukurydza do sałatki używamy puszki - wybierz soczystą i słodką. Spuść z niego sok.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Paluszki krabowe rozmrażamy w temperaturze pokojowej i kroimy na małe kawałki. Najważniejsze jest to, że są dobrej jakości i jakby się rozwijały, a nie były podobne w strukturze do & quot; myjki & quot;. Z dobrej jakości pałeczek możesz zrobić nadziewane rurki: rozwiń je i nadziewaj czymś, na przykład włóż szprotinkę i warzywa. Weź to - są smaczniejsze i lepsze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj świeży ogórek, odetnij końcówki i pokrój w drobną kostkę. Bardziej lubię gładkie ogórki szklarniowe-wystarczy jeden, jeśli ogórki są zwykłe, to bierzemy dwa. Sprawdź ogórki przed krojeniem, aby upewnić się, że skórka nie jest gorzka. W przeciwnym razie będzie musiał zostać odcięty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jajka gotujemy na twardo przez 10 minut. Musisz umieścić je we wrzącej wodzie z dodatkiem soli. W ten sposób łatwiej je wyczyścić. Gotowe jajka przenosimy do miski z zimną wodą i pozwalamy im całkowicie ostygnąć. Możesz zostawić je na chwilę pod bieżącą wodą, aby szybko ostygły. Jeśli to możliwe, użyj jaj domowych kurczaków do sałatki-takie jajka mają jasne żółtko i są smaczniejsze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jabłka bierzemy słodko-kwaśne i te, które po pokrojeniu dobrze zachowują swój kształt i nie rozpadają się. Obieramy z nich cienką warstwę skóry. Następnie pokrój je na 2 lub 4 części i wytnij rdzeń. Pokrój miąższ jabłek na cienkie małe kawałki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie składniki sałatki w salaterce, dopraw majonezem i wymieszaj, nie musisz solić.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz wiesz, jak zrobić sałatkę maminsynek! Smacznego!

przygotowanie tej sałatki nie zajmie ci dużo czasu. Potrzebujesz tylko jajek do gotowania, Wszystko inne jest po prostu krojone. Z moimi energicznymi pomocnikami gotuję go dwa razy szybciej. Każdy coś kroi - mam tylko czas, aby śledzić proces. Ogólnie rzecz biorąc, przygotowujemy rodzinną sałatkę z całą rodziną-tak jak powinno być!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal / 100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g

Podobne przepisy