łosoś w polewie sojowej

łosoś to zdrowa, smaczna ryba. Glazura sojowa sprawi, że łosoś będzie wyjątkowy. Zdrowe i smaczne danie, które nie wymaga dużych nakładów finansowych i czasowych. Niezwykle prosty przepis, a w rezultacie bardzo smaczne danie z łososia w piekarniku!
KaroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 21 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
143 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
dobrze umyj łososia, osusz ręcznikiem papierowym lub serwetką.

wymieszaj wszystkie składniki glazury sojowej.

włóż łososia do formy, polej przygotowaną glazurą.

piec w piekarniku przez 20 minut. w tym czasie polej łososia glazurą 2-3 razy, która będzie stopniowo gęstnieć.

podawać z klinami cytrynowymi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy