różne owoce
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
dokładnie umyj owoce. Odetnij górną część owocu z pomarańczy. Pójdzie na "stojak". Łyżeczką delikatnie usuń miąższ cytrusów. Rozłóż miąższ pomarańczy na włókna. Odcedź uwolniony sok.
banany i kiwi obrać, pokroić w kostkę. Morele, czereśnie (wiśnie) i truskawki również pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. Dopraw jogurtem lub bitą śmietaną.
odetnij trochę spód skórki pomarańczy, aby uzyskać stabilność, podnosząc je na "Podstawkach". Rozłóż sałatkę owocową. Udekoruj kompozycję według własnego gustu.
banany i kiwi obrać, pokroić w kostkę. Morele, czereśnie (wiśnie) i truskawki również pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. Dopraw jogurtem lub bitą śmietaną.
odetnij trochę spód skórki pomarańczy, aby uzyskać stabilność, podnosząc je na "Podstawkach". Rozłóż sałatkę owocową. Udekoruj kompozycję według własnego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g