różne owoce

estetyka tego dania i jego wspaniały smak rozjaśni każdą uroczystość!
KseniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 69 % 9 g
53 kcal
IG: 56 / 44 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min
dokładnie umyj owoce. Odetnij górną część owocu z pomarańczy. Pójdzie na "stojak". Łyżeczką delikatnie usuń miąższ cytrusów. Rozłóż miąższ pomarańczy na włókna. Odcedź uwolniony sok.
banany i kiwi obrać, pokroić w kostkę. Morele, czereśnie (wiśnie) i truskawki również pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. Dopraw jogurtem lub bitą śmietaną.
odetnij trochę spód skórki pomarańczy, aby uzyskać stabilność, podnosząc je na "Podstawkach". Rozłóż sałatkę owocową. Udekoruj kompozycję według własnego gustu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Morele - 46   kcal/100g
  • Morele w puszkach - 50   kcal/100g
  • Czereśnia - 50   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g

Podobne przepisy