brzoskwinie w miodzie
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
pokrój brzoskwinie na pół i usuń pestkę.
odetnij podstawę każdej połówki (aby były stabilne)
zanurz każdą połówkę w soku z cytryny i ułóż w naczyniu do pieczenia.
umieść ciasteczka na talerzu, dodaj migdały, skórkę z cytryny, cukier i masło.
mieszaj, aż będzie gładka.
dodaj żółtko i jeszcze raz wymieszaj.
rozłóż masę na brzoskwiniach i piecz przez 15 minut.
polej połówki miodem i podawaj z jogurtem lub kwaśną śmietaną
pokrój brzoskwinie na pół i usuń pestkę.
odetnij podstawę każdej połówki (aby były stabilne)
zanurz każdą połówkę w soku z cytryny i ułóż w naczyniu do pieczenia.
umieść ciasteczka na talerzu, dodaj migdały, skórkę z cytryny, cukier i masło.
mieszaj, aż będzie gładka.
dodaj żółtko i jeszcze raz wymieszaj.
rozłóż masę na brzoskwiniach i piecz przez 15 minut.
polej połówki miodem i podawaj z jogurtem lub kwaśną śmietaną
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal / 100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g