brzoskwinie w miodzie

te słodkie topniejące brzoskwinie nie będą długo czekać na stole.
InessaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 29 % 9 g
węglowodany 61 % 19 g
190 kcal
IG: 44 / 28 / 28

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
pokrój brzoskwinie na pół i usuń pestkę.
odetnij podstawę każdej połówki (aby były stabilne)
zanurz każdą połówkę w soku z cytryny i ułóż w naczyniu do pieczenia.

umieść ciasteczka na talerzu, dodaj migdały, skórkę z cytryny, cukier i masło.
mieszaj, aż będzie gładka.
dodaj żółtko i jeszcze raz wymieszaj.

rozłóż masę na brzoskwiniach i piecz przez 15 minut.
polej połówki miodem i podawaj z jogurtem lub kwaśną śmietaną

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal / 100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy