brzoskwinie twarogowe

dzieci pokochają to!Niesamowicie smaczne, proste i oryginalne! Ten przepis kulinarny jest nieco podobny do zwykłych serników-serników z twarogu. Tylko brzoskwinie twarogowe są przygotowywane inaczej. I smażą się też w inny sposób. Dla nich lepiej jest wziąć dużo oleju, tak jak do głębokiego smażenia. Następnie brzoskwinie twarogowe będą smażone ze wszystkich stron i będą rumiane. W ten sposób będą wyglądać piękniej. Jeśli chcesz, możesz umieścić jakieś nadzienie w takich brzoskwiniach. Moja rodzina uwielbia rodzynki, więc wkładam rodzynki. Ale lepiej jest umieścić owoce lub jagody. Takie soczyste. Odpowiednie są również prawdziwe brzoskwinie.
ReveRitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 11 g
tłuszcze 11 % 6 g
węglowodany 69 % 38 g
246 kcal
IG: 0 / 30 / 70

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

najpierw musisz zmielić jajka z twarogiem, a następnie dodać do nich cukier i sól. Następnie zgaś sodę w occie i wlej mieszaninę do masy twarogowej.
przesiej mąkę przez sito i dodaj również do twarogu. Wymieszaj, aby nie było grudek.
teraz musisz uformować kulki z ciasta twarogowego i zawinąć je w semolinę, jak w bułce tartej. Kulki muszą być małe.
po podgrzaniu oleju roślinnego na patelni i usmaż brzoskwinie twarogowe na złoty kolor. Odwróć je w tym samym czasie, aby równomiernie się usmażyły.
połóż każdą brzoskwinię na ręczniku papierowym, aby nadmiar oleju wyciekł.
połóż na talerzu i podawaj z herbatą.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda oczyszczona - 0   kcal/100g

Podobne przepisy