brzoskwinie twarogowe
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz zmielić jajka z twarogiem, a następnie dodać do nich cukier i sól. Następnie zgaś sodę w occie i wlej mieszaninę do masy twarogowej.
przesiej mąkę przez sito i dodaj również do twarogu. Wymieszaj, aby nie było grudek.
teraz musisz uformować kulki z ciasta twarogowego i zawinąć je w semolinę, jak w bułce tartej. Kulki muszą być małe.
po podgrzaniu oleju roślinnego na patelni i usmaż brzoskwinie twarogowe na złoty kolor. Odwróć je w tym samym czasie, aby równomiernie się usmażyły.
połóż każdą brzoskwinię na ręczniku papierowym, aby nadmiar oleju wyciekł.
połóż na talerzu i podawaj z herbatą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda oczyszczona - 0 kcal/100g